Продължете към съдържанието

Видове подови настилки и за кои помещения са най-подходящи

  • от

Повечето домове използват разнообразни възможности за подови настилки. Всяка стая предлага различна функция, така че материалите, които трябва да се наемете да изберете, трябва да съвпадат с функциите на съответната стая и стил.

Имайте предвид тези фактори при избора на подова настилка за всяка стая: почистване способност, дълготрайност, дълголетие, устойчивост на влага и алергени.

Кухните са с високи трафик. Това са области, предразположени към мръсотия, разливи и фишове. Няколко опции за подови настилки самостоятелно се нуждаят от по-устойчив материал за пода. Екзотичен паркет Палисандър е на разположение.

Винилът е популярен избор, защото е лесен за почистване и има повече възможност за предотвратяване на счупвания при падане на стъклени и порцеланови предмети върху им. Плочки, ламинат и дървени подове са също добри възможности за кухни.

Трапезариите обичат дърво, теракот или ламиниран паркет. Всеки тип е устойчива на износване и по-малко податлив на петна от другите материали, подови настилки.

Дневните често са в центъра на един дом с няколко различни функции от семейно забавление до официална приеми. Подовите настилки трябва да съвпада с декор и предназначение на помещението. Килими и дървени подове могат да задължат двата стила за израждане интериора в дневни.

Спалнята е с по-малко вероятност за опасен трафик, отколкото повечето други стаи в дома. Килимът е традиционно употребяван за спални, но дърво и ламинат се използва в комбинация с декоративни килими все по-широко.

Баните изискват водоустойчиви подове в случай на препълване. Подът трябва да бъдат добре почистван, с цел да не се хлъзга. Тук отново е конвенционален изборът с керамични плочки, който набира популярност.

Стълбища и коридори са крайната зона на дома, която се нуждае от внимателна преценка при избора на материал за настилка. Тези области очевидно ще търпят най-голям трафик и ще изискват траен на петно ​​устойчив под. Монтаж на твърда дървесина, както и керамични настилки гарантират големи възможности за избор на коридорите и стълбите.

Преди да изберете онлайн магазин за вашата подова настилка е полезно да се разбере кои материали ще се настанят функционално във всяка стая, както и да съобразите лични предпочитания. Процесът на решения отнема време. Разбирането на вашите възможности ще ви помогне да направите добър функционален и декоративен избор за всяка стая в къщата.