Продължете към съдържанието

Как да почистите силиконов калъф за телефон

  • от

Силиконовият калъф за телефон осигурява добра защита за смартфони, но и се замърсява лесно. Белите силиконови калъфи за телефонни често пожълтяват с възрастта. От толкова много кейсове на телефона са изработени от силикон, съществуват различни методи за това как да се чистите кейсове за nokia, а това помага на много хора да си гарантират, че техните смартфони изглежда добре и имат необходимата защита от удари и драскотини.

Сапун и вода

В много случаи, лека субстанция от сапун и вода може да отмие всички замърсявания и да остави силиконовият калъф отново чист, дори в най-трудно достъпните места.

Избягвайте използването на голямо количество сапун, тъй като е трудно да се премахне напълно. Избършете след измиването със суха и мека кърпа и леко разтрийте кърпата, за да се отстранят всички замърсявания или мръсотия. След това се използва втори влажна кърпа с чиста вода и отново се избърсва. Ако има по-строги петна или трудно достъпни замърсявания, една стара четка за зъби е полезен инструмент за безопасно пречистване на силикона.

Още съвети и трикове за почистване

Без значение кой метод да използва за почистване на силиконов калъф, не забравяйте, никога да не се чистите, докато такъв е на смартфона. За да предотвратите повреда, не използвайте вода или почистващи препарати около телефона. Ако почистване в съдомиялна машина, избягвайте използването на висока топлина. За да се ускори времето за съхнене, може да ползвате и сешоар на ниска степен, за да е полезно.