Продължете към съдържанието

Как да се отървете от всичко старо в дома

  • от

Безпорядъкът не е епидемия, но за повечето от нас е трудно да се борят с него. В домовете, които обитаваме, често има „твърде много неща“ и това как да опростим процеса на пролетното почистване, често се оказва голям проблем.

Да се ​​отървете от старите неща може да бъде трудно. Нещата са ценни, независимо дали сте създали лична привързаност към вещите си или ги смятате за практически полезни. През повечето време заръката да сме по-организирани „някой ден“ никога не идва.

За да направим концентрирани усилията, нека се запознаем и с фирма, която може да е от полза в извозване на стари мебели и дезинфекция: http://bezvredno.com/izvozvane-stari-mebeli-dezinfektsiya.

Идентифицирайте излишното:

Някои неща лесно се идентифицират като стари, непотребни или повредени. От тях едва ли някой би имал нужда. Когато заделите в един край всички тези идентифицирани за излишни неща, е време ад помислите какво ад правите с всички останали:

Стъпка 1: Сортирайте

Категоризирайте елементите, така че да може да се съсредоточите върху всеки отделно. Тези категории трябва да включват неща като книги, дрехи, кабели, джаджи и всичко, което се натрупват във вашия дом.

Стъпка 2: Повторете първата стъпка

Разбира се не веднага и в същия ден, но изчакайте 30 дни и повторете процеса. След един месец, когато времето е излекувало раните, ще ви бъде много по-лесно да се откажете от още неща, от които не се нуждаете. Може дори да ви хареса. Хубаво е да имате повече място в дома си и след като разберете, 1) че ви харесва и 2) не пропускайте нищо, ще имате по-лесно време да се отървете от повече неща, от които не се нуждаете.

Стъпка 3: Премахнете еднократното

Когато се отървете от нещата си, имате няколко възможности. Очевидно можете да изхвърлите нещата, но ако имате нещо в добро състояние, можете да го продадете или да го дарите. Някои специфични елементи също могат да намерят нов живот в цифровия свят или сред приятелите ви, които искат някои от тези неща.

Даряването е най-лесният начин да изхвърлите глупостите си, без всъщност да полагате неимоверни усилия.

Вече знаете: Как да се отървете от всичко старо в дома, а когато ви трябва съдействие потърсете екип Хамали за извозване!