Продължете към съдържанието

Как да ушиете сами рокля в дома

  • от

Има много видове дрехи, които може сами да ушиете у дома. Дори да не сте професионален шивач, нещата ще се получат, ако материя, плат, кройка и дизайна на желаната дреха не са твърде капризни и сложни. В случаи, че търсите нещо готово, то вижте рокля черна с широки шифонени ръкави RUMENA.

Всяка една дреха трябва да има две качества: атрактивност и практичност. Ето защо като дом дрехите избират нещата, които могат да се носят за дълго време. Поради това е много по-лесно да направите своя собствена домашна рокля практически и стилна кройка, отколкото да го купите в магазина. Какво е необходимо, за да се създаде такъв „шедьовър“ и как да шиете една домашна рокля, без да се налага специални умения?

За целта ще ви трябват:

  1. парче плат около 3м;

II игла и конец;

III стара тениска или потник.

Каква трябва да бъде една рокля, направена със собствените ръце?

На първо място, прости материали, но не бива да забравяте, че всяка една рокля все пак трябва да се подчертае, женственост, привлекателност и очарование.

Материалът е избран за домашни рокли не са прекалено замърсен, практичен и лесен – но тя не трябва да бъде груба или сива и мрачна. За да се шие по-лесно изберете тънка и мека материя.

Малцина знаят, че моделите за домашна рокля могат да се направят със собствените ръце. Като такива материали ще играят една стара тениска или тениска с парче плат, която се вписва по цвят.

Първата стъпка е рязане в долната част на дрехата. След срязване на тъканта, тропосайте нишката за роклята. Не се изгладят гънките, които се образуват върху парчето плат, а напротив, те трябва да бъдат равномерно разпределени по периферията.

Може да поставите колан, който да служи като друга лента от плат и да се сгъва наполовина с бод.

В общи линии шиенето на дрехи със собствените ръце у дома не изисква никакви специални условия или специални умения. Това отнема само няколко стари неща, или парче плат, малко въображение и шевни принадлежности, за да изглеждате елегантни и стилни.