Продължете към съдържанието

Как частите на матрак могат да са от полза за още нещо

  • от

Обичате промените и това да променяте предназначението. Ами тогава, попаднали сте на точното място, но не става дума за какво да е вярвате или не, повечето от материалите във вашия дом могат да се използват повторно. Всичко това важи в пълна сила и за вашия стар матрак. Само с малко усилие, може да го използвате повторно.

Матракът, има много различни компоненти, които могат да бъдат използвани. Той може да бъде еднолицев или двулицев матрак серия от Тед. Ето, как да обновите спалнята си с подмяна на стар матрак:

Бутони или копчета: Ако излетяло внимателно и без да повредите, бутони могат да бъдат повторно използвани за всяко шиене и нов проект.

Ширити: Всеки ширит по краищата на матрака може да се отстрани, ако конецът е срязан с грижи. С подобни ъгли може да използвате повторно в множество шевни декорации и проекти.

Пяна за подложка: подложката от пяна е здрава, но мека, което прави идеален за пълнене с подобен материал, редица възглавници и други за изолационни проекти.

Подложка на Матрак: Докато не е твърде повреден, действителната подложка в горната част на матрака може да се отреже, измива се и повторно се зашива като подложка за домашни любимци и техните легла, подложки в градината, или малки почистващи тампони.

Пружините: Те са толкова издръжливи и могат да се използват в редица настройки на открито. Те са използвани за решетки, подкрепа в градината, или дори в някои художествени проекти.

Текстилът: Ако имате голям матрак, можете да премахнете плата в едно парче и да го използвате като капка кърпа за боядисване или друг проект около ремонтни работи в дома. С него може да направите торби, кърпи за почистване, да зашиете в чували за хранителни стоки или други стоки.

Дървена дограма: Бъдете креативни и направете нещо и с нея. Най-лесно е да се освободите от дограмата на спалня или легло като предадете за скрап за занаяти и дървообработване. Вие решавате.