Продължете към съдържанието

Канзаши –изкуството да обновявате старите неща в дома

Kanzashi (или Kanzashi) – е японското изкуство за накити. То се основава на способността да се прибират украшения с различни панделки, тъкани, цветни венчелистчета и парчета, които да се залепят по стари и износени вече неща. Така с канзаши няма да се налага да изхвърлите много от остарелите предмети и вещи в дома, а дори напротив ще имате интересна и неповторима украса за своя дом.

Тук може да разгледате и адреса на фирма за извозване, депо: http://www.depo.bg/izhvarlyane-na-stari-mebeli-v-sofiya-i-okolnostite.

Днес kanzashi е техника, която се използва по цял свят за вътрешни декоративни елементи, декоративни възглавници, завеси, чанти за жените, както и кутии.

Лентите могат да украсят не само дървесина, но също така и стари кутии с всеки друг материал – пластмаса, стъкло, глина и т.н.

Ако имате стари кутии от бижута, чиято външна обвивка е повредена, може да украсите с техниката казнаши. Орнаментите изглеждат много богати, впечатляващи и елегантни.

За целта имате нужда от: тъкани ленти или ивици; ножици; креда или молив за маркиране; PVA лепило, и конци, игли; бижута (перли, кристали, красиви копчета, мъниста и така нататък).

На първо място е необходимо да се постави върху кутията самата основа, в случая кърпа или панделки. За да се прихване стабилно плата трябва достатъчно лепило. Изчаквате достатъчно дълго, за да изсъхне и едва след това може да се пристъпи към украсата на детайла.

Украсата може да пресъздава не само цвета на панделките и тъкани, но и форми на листенца, миниатюрни плодове и така нататък. Тези елементи на украса могат да се ползват, колкото искате. Може да добавите мъниста, копчета или кристали.

По-големите предмети, изработени от ленти трябва да бъдат залепени върху капачката и малка – на страната на кутията. Заслужава да се отбележи, че най-добрият начин за украса на прозорец е с панделки, изработени от скъпи материи – сатен, кадифе, коприна. Тези материали изглеждат най-елегантните и богати. Но за да купите подобен род плат може да платите висока цена. Това не е необходимо, ако не искате да влизате в преразход. Тогава може да използвате, останали стари дрехи, пердета или завеси за отпадъци. Вижте тук и фирма за извозване на отпадъци от тавани и мазета: http://evro5.com/tavani-mazeta-sofia.

Ако искате да декорирате кутия за сватбата (за пари или пръстени), можете да използвате следната идея. Лента в бяло или слонова кост, по възможност от сатен украса с розови ленти или рози. Може да добавите красиви бели или бледозелени панделки. За да изглежда още по-луксозно добавете речни или соленоводни перли, тъй като тези камъни са не само подходящи за такъв празник, но и са мощен символ на вярност, светлина, богатство и здраве. Те са идеалната декорация за кутията на сватба.

Тук: http://evrosonda.com/sonda-za-voda-podpochveni-vodi, може да разберете как да поръчате сонда за вода.