Продължете към съдържанието

Кой тип паркет е подходящ за моята стая

  • от

Паркетът може да създаде домът мечта – уютен, приятен и много траен. Един вечен поглед, при които паркетът създава неутрална база за избрана от Вас цветова схема и свободата да се промени килим, мека мебел и боята на стени или тапети. Всичко това може да направи едно помещение толкова често, колкото искате. Това, което ще намерите на пазара са три вида паркет: масивна дървесина, трислоен паркет и ламинат.

За да имате повече ориентация по паркет berry, трябва да се придържате към следните съвети:

Твърди подови настилки са подходящи за дневни, трапезарии, зали и спални.

Ламинатите са подходящи за жилищни площи и спални, но се препоръчва да се избегнат стаи в които има големи количества вода. В случай, че тя попадне в пролуките на ламината, повърхността може да се надуе и напука.

Винилът например е добър избор за бани и кухни, зимни градини и обслужващи помещения, както и за основните жилищни площи. Вижте още какво е да живееш в малкото пространство.

Солидно дърво

Масивната дървесина за подови настилки се предлага в различни дебелини и всяка дъска е 100% дървесина. Дървесината е изкуствено изсушена, нарязана и рендосана до желаните размери в ширина и дължина.

Трислоен паркет

Този тип настилка е все още класифициран като твърда дървесина, но е промишлено, завършен елемент от дърво или комбинация от дървени материали, които не трябва да се бъркат с ламинат.

Разработен паркета се състои от най-малко два или три слоя, съставени от различни степени на едно и също дърво. Те са подредени и залепени заедно под топлината и подлежат на налягане. По този начин се обединяват три различни слоя дърво под ъгъл от 90 градуса. Конструкцията е оформена в трите слоя, които си противодействат на други естествени движения.

Ламиниран паркет

Ламинираният паркет е създаден чрез успешно пресъздаване на различни елементи. Има убедителни текстурирани покрития, износоустойчиви качества и качество, което може да продължи дълги години на експлоатация.

Вижте и как стоят нещата, когато се налага преместване на мебели.