Продължете към съдържанието

Колко струва убиването на хлебарки

  • от
хлебарка

Апартамент, който е подходящ за живеене и в който е приятно и безопасно, трябва да бъде чист, но и в него да не присъстват нежелани гости. Говорим за хлебарки.

Насекомите затрудняват живота на собствениците на апартаменти и къщи, предизвикват отвращение и са носители на опасни болести. Хлебарки могат да се появят дори във външно чист апартамент. Например, ако бягат от обработка от съседен апартамент и при вас има всичко необходимо: натрупване на вода и храна на места, които не подлежат на ежедневно почистване (зад печката, под кухненския шкаф и т.н.).

Как да се справим с хлебарки

Емпирично е доказано, че бързото и ефективно унищожаване на хлебарки само по себе си е почти невъзможно. Само специалистите имат достъп до професионални методи за борба с вредителите, които са с порядък по-ефективни от химията от най-близкия магазин, народни рецепти и други трикове. Няма нищо лошо в рецептите и класическите препарати, но хлебарките се адаптират добре и спират да реагират на едни и същи съединения. Следователно е необходимо редовно да се разработват нови инсектициди и методи за унищожаване на вредители.

Професионални методи в борба с хлебарки

Третирането на жилищни помещения от хлебарки и други „гости“ се извършва по химически или механични методи.

Химически метод – той включва пръскане на специален препарат, който е безцветен и без мирис и безопасен за хора и животни. Сред използваните техники са пръскане с гореща мъгла. С този метод съставът се превръща в малки частици (до три микрона) и се превръща в мъгла, която се напръсква при високи температури (до 60 градуса). Този метод помага да стигнете до места, недостъпни за други методи, и да се отървете, както от възрастни, така и от ларви; студена мъгла. С помощта на специално оборудване инсектицидът се превръща в газ при стайна температура. Методът ви позволява да покриете равномерно всички повърхности в стаята: композицията прониква под тапета и вътре в меката мебел. Насекомите, които попадат в контакт с инсектицида, го прехвърлят на своите близки, което прави лечението още по-ефективно.

Механичен метод – специалистът инсталира специализирани капани и примамки за хлебарки. Този метод включва и защита от бариера – това е специален препарат, който специалистите от ДДД фирма прилагат за всички предвидени входни точки на насекоми (вентилационни отвори, гнезда). Защита от бариера е необходима, когато хлебарките мигрират от съседни помещения, както и за превантивни цели.

Колко струва убиването на хлебарки?

Цената се формира от много фактори. Сред тях са оборудване, което най-често е от специални генератори, инсектициди, защитни костюми и респиратори. Избор на метод на обработка, който е съобразен с размер на помещения, засегнатост, присъствие на деца или домашни любимци в жилищата и с това се съобразява използването на избран инсектицид.

Проверете цените за дератизация, дезинфекция или дезинсекция, като се свържете с представител на ддд фирма, чрез уебсайта: http://preventa.bg.