Продължете към съдържанието

Няколко характеристики на превозното средство за безопасност, които трябва да има през 2016 г.

  • от

Въпреки че всеки един шофьор на автомобил си има свои разбирания и предпочитания, съществуват някои неща, които биха грабнали интереса на всеки. Предлагаме ви други функции за автомобили, които не трябва да бъдат максимално гъвкави. Преди да помислите, че това е само сън за нова опияняваща кола, се уверете, че е проектирана за безопасност.

Ето и три топ чудесни нови функции за безопасност, които да добавите във вашия списък.

  1. Предупреждение със система Blind Spot

Много катастрофи се случват просто защото не можем да видим какво има в нашата кола. Тази сравнително нова система използва радар или камери за откриване на превозни средства, които са в алеята до вас и / или скрити в сляпото петно ​​на вашия автомобил. Някои системи звучат като предупреждение, ако започне да се движите в лентата за движение, заета от друго превозно средство – или дори активирате мигачите, когато друго превозно средство е в мъртва точка.

  1. Напускането на платно

Това предупреждение идва от система, която използва камери или лазери, за да „чете“ от лентата за движение. По този начин ви предупреждава, ако се движите извън вашата платно, без да използвате мигачи. В по-напредналите версии, тя дори ще използва система за стабилност на автомобила, за да ви предпази от удар с друга кола.

  1. Телематика

По света вече има системи за връзка с диспечерски център. Един такъв е ”OnStar на General Motors“. Той е пионер и позволява на шофьорите да поддържат връзка, когато имат нужда от помощ. Днес много производители – включително Mercedes-Benz, Toyota, Kia, Lexus и Hyundai – предлагат фабрично инсталирана система, която използва комбинация от GPS и мобилен телефон и технология. Това дори се монтира под калъфи за волани и позволява на водачите да правят всичко, от намиране на „загубената“ кола в заключване на паркинг, да отключат врати без ключ, за да получат спешна помощ, до такава при настъпила автомобилна катастрофа – всичко само с натискането на един бутон под волана или на дистанционното.