Продължете към съдържанието

Топ съвети за резервация на евтини полети

  • от

Има много хора, които и до днес се стремят да икономисват от това и онова, което позволява. Така, ако се налага да летите със самолет може да се окаже добра алтернатива да спестите с резервация на евтини самолетни билети. Всъщност дори не сте си представяли, но с покупката на изгодни билети за аерополет може да спестите почти една заплата. Ето как:

  1. Проверете ранните полети

Знаели ли сте, че всички самолетни компании променят цените на билетите постоянно, често по няколко пъти на седмица. Така че, когато става въпрос за закупуване на самолетен билет, времето е всичко. Препоръчваме ви да започне проверка на цените на билетите, веднага след като знаете, че ще се лети. След това проверете непрекъснато, най-малко веднъж седмично, за да получите усещане за това, което се нарича „добра сделка“. И когато намерите билет, който действително ви харесва, може да поръчате.

  1. Купете в точното време

Знаейки кога да купувате вашите полети може да попаднете на спестяване на сериозни пари за следващото си пътуване. Оказва се, че точното попадение на изгодни самолетни билети е някъде между 3 седмици и 4 месеца по-рано.

  1. Някои дни са по-евтини в сравнение с други

В деня на седмицата, в която трябва да летите може да направите голяма разлика в тарифите на самолетните билети. Вторник и сряда по принцип са най-евтините дни за вътрешни полети, а петък и неделя са най-скъпите. (Понеделник, четвъртък и събота са в средата). Разликата между полет вторник и полет неделя е може да се окаже 50 лв., всеки път средно, или 100 лв. за отиване и връщане. Ако пътувате за уикенда, помислете за дни като събота до понеделник или вторник вместо в четвъртък или петък до неделя. И ако сте на път за цяла седмица, от вторник до вторник или сряда до сряда често е най-добре. По-общо казано, ако сте готови да бъдете гъвкави, проверете за електронни алтернативни и дати около същия период от време, защото никога не знаете кога може да има една комбинация от датите, за билет много по-ниска от датите около него.

  1. Да се забравяме сезонността и ваканциите

Знаейки кога да отидете има значение точно толкова, колкото, когато купувате или правите резервацията си за ваканцията. Тъй като най-важният фактор, който влияе върху цената на даден полет е колко пълен е, то и самият полет има смисъл. Време за самолетни полети в дни като пролетната ваканция, Денят на благодарността, Коледа и други ще бъдат далеч по-скъпи от нормалното. По същия начин, някои дестинации, особено международни такива, са много сезонни в природата. Така изследванията на ниски и пиковите сезони за местата, които ви интересуват може да проверите и в невероятни оферти през февруари и март, както и в моменти, когато цената се удвоява. По този начин сами ще си направите съпоставка, колко може да загубите или спечелите.

Ако е нужно да пътувате до популярни места в популярните дни от годината, обикновено искайте да резервирате по-рано, отколкото на бързо и в последния момент.