Продължете към съдържанието

Топ съвети при покупка на климатик

  • от

Някои нови модели климатици изпаряват много влага и отработени газове, по този начин значително намаляват честотата и необходимост от контейнер за изхвърляне на течността при размразяване.

Преди да си купите нов модел климатик се уверете, че електрическа система на Вашия дом може да се справи с нуждите и мощността на уреда. Ако се изисква специален волтаж или 230-волтов верига, ще трябва да проверите електрическата инсталация.

Климатиците отнемат влагата от въздуха, докато се охлажда, което означава, че повечето преносими устройства имат резервоари, които трябва да бъдат периодично изпразнени, въпреки че някои имат и допълнителни приставки за дренажен маркуч.

Научете повече тук: http://modgeir.eu

Разгледайте интересна информация от този адрес: http://nataliaro.eu

Това: http://armandde.eu може да ви е от полза

Добре е да имате представа и за размера на стаята, за която се купува климатик. Според големината на помещението капацитета на мощност се определя и от модел, уверете се, че ще бъдете в състояние да насочите охладения въздух там, където желаете.

Ако ще инсталирате климатика в края на дълго помещение, стая, помислете за закупуване на модел, който има „Super Thrust“ или „Power Thrust“, контрол на вентилатора, който избутва въздуха допълнително в стаята. Този тип единица ще бъде по-шумен от стандартните модели.

Ако имате климатик тип прозоречен или за стена или преносим климатик, но не се включва или прави работа по охлаждане недостатъчно добра, то опитайте се да го оправите, преди да инвестирате в нов.

В случай, че техници са проверили работата на вашия климатик и са установили сериозна повреда, която не може да бъде отстранена или ще струва твърде скъпо, или ако старият климатик вдига много разхода за електричество, то помислете за замяната му. Съвременните модели климатици дд трейд, работят безшумно, икономично и ефективно.