Продължете към съдържанието

Топ 5 съвета за живеене с астма и алергии

  • от

Повечето хора познават, поне един приятел или член на семейството, който страда с астма или алергии и всеки ден се учим повече за общите неща, които задействат алергии, като например прах и акари.

Най-важното е да се разбере какво отключва спусъка на астма или алергии в семейството ви. Дали това са тригери са домашен прах, полени, плесени, домашни любимци или строителни отпадъци останали от последен ремонт. Управление на алергии може да бъде по-лесно, ако можете да се избегнат или да ограничат контакти с тези алергени.

Ето и предвидените топ 5 лесни съвети за подпомагане на тези, които живеят с астма и алергии.

  1. Защита

Опитайте да покривате своите дюшеци, юргани и възглавници с резистентен към домашен прах обшивки. Това ще помогне да се намали количеството на прах, създаващ алерген.

  1. Измиване

Горещото измие на всичко от леглото ще е друг помощник за справяне са микробите. З ада е ефективно обаче трябва да се извършва над 55 ° C. Това ще убие акарите. Или, ако се мият със студена вода се използват продукти, съдържащи етерични масла като евкалипт, който е формулиран за перални машини. Сега има също домакински уреди, които включват редица специфични технологии, предназначени за подпомагане на хора, страдащи от астма и алергии.

  1. Почистване

Използването на влажна или електростатична кърпа, драстично ще намали праха във въздуха, докато. Винаги проверявайте съставките за почистване на етикетите на продуктите и се опитайте да купувате продукти, които имат по-малко – или не – разяждащи химикали, аромати или дразнещи миризми. Уверете се, че сте ги използвали с добра вентилация.

  1. Аспирация

Не забравяйте да използвате с прахосмукачка с филтър и моторизирана глава за по-добро премахване и домашен прах, алергени, прах и други малки частици. В идеалния случай, хора, които са чувствителни към тези частици трябва да се помещения, които се почистват с прахосмукачка или са вакуум в последните 20 минути. В почистване на мазета и тавани често остават и за по-дълго, поради затворените помещения и невъзможността да се отвори прозорец.

  1. Премахване на мухъл

Премахването на видими мухъл с белина или друг почистващ препарат ще намали и силните миризми. Носете маска или си назначете екип, който да се справи вместо вас.