Продължете към съдържанието

Топ 6 решения за съхранение в малки кухни

  • от

Малките кухни могат да бъдат трудно за използване от тези, които обичат готвене и печене джаджи. Ако съберете всичко от най-новата машина за сладолед, да не говорим за битови предмети като чаши и чинии, малката кухня обикновено оставя много малко пространство за съхранение. За да се направи място за нещата, които просто не могат да се поместят, можете да се окажете творчески настроени и тези няколко идеи за увеличаване на пространството да са ви от полза. За целта започнете с едно почистване на апартамент от боклуци.

Колелото

Има различни елементи, които могат да се внесат в кухнята временно и когато не се нуждаете от тях да ги махнете. Такива са уреди, като например блендер, тостер, или дори малка микровълнова печка. Така например подвижната количката е едно добро място за съхранение на подобни неща. Тя може да се мести извън вашата кухня, да се постави в непосредствена близост до стаята. Подвижният колички, направени специално за съхранение в кухня често имат един или два рафтове или чекмеджета, брояч върха и дори куки от двете страни, които можете да висят, за да поместват мерителни като прибори, лъжички или чаши за кафе.

Подобрения на стената

Добавянето на рафтове до стените ти ще ви даде допълнително пространство за малките предмети, но се пазете от елементарното, което се натрупва върху тях. Тъй като елементите ще бъдат изложени на открито, видът им трябва да е приятен за окото, колкото е възможно. Поставянето на някои куки в стените в незабележими места ще ви даде пространство, а също е и чудесен начин да се спести място.

Остров за хранене

Липсата на пространство за съхранение невинаги означава липса на пространство. Ако имате място за един остров, помислете да инсталирате допълнителни шкафове или търговска площ. Друг вариант е пускането на временна плот, като висока маса, който ви дава пространство за съхранение отдолу за столове. Когато един остров осигурява допълнително място за работа, ако ви липсва противодействие на върховете, както и зона за ядене, то може да ограничите пространството. Ако искате трапезарията да бъдат включена във вашата кухня, някои мебели ще ви дадат допълнително място за съхранение, без да заема допълнително място. Вижте повече за някои хамалски услуги.

Идеи

Много шкафове пропиляват пространството, защото са много дълбоки и не можете да постигнете всичко наведнъж. Обмислете инсталирането на стелажи или плъзгащи се рафтове, които могат да се движат в и извън да направят пространството по-лесно да се използва до пълния им капацитет. Има много уникални кабинети организатори, които дават решения за удобни чекмеджета или пространства в кухнята.

Алтернативно място

Помислете за съхранение на предмети, които не използвате често в друг район на дома си като си мазе, мокро помещение или килер. Например, съхранявате някои неща в кухнята, когато времето на вън е мокро, но когато е сухо и слънчево използвате всеки момент да изнесете излишното. Нещо, което се използва само веднъж в месеца, не е необходимо да се съхранява в кухнята, ако имате някъде другаде, където можете да го поставите. Разберете повече на адреса: KAMION.BG.

Използвайте опаковките за съхранение

Много елементи идват опаковани в кутия или по-голям контейнер, кашон и могат да бъдат отстранени и поставени в нещо по-малко. Например, можете да се консолидират всички предварително пакетирани закуски, като мюсли или крекинг опаковки в една кутия, кошница или чанта, за да освободи място в килера. Това позволява пространството да се използва за елементи, които ще са по-полезни и под ръка през цялото време.