Продължете към съдържанието

8 съвета за постигане на успех в офиса

  • от

Все повече станаха конкурентните фирми и дружества, а модела на управление на служителите поставя понякога недостижими таргети за изпълнение. На фона на целият катаклизъм в службата и с многото новаторски идеи, които ви хрумва, все не успявате да се класирате в очите на шефа, но замисляли ли сте се къде грешите?!

Предлагаме ви 8 съвета за постигане на успех в офиса и дано сред тях да откриете вашия отговор:

  1. Ако се целите в нова задача за изпълнение или длъжност, от която не разбирате напълно, то проявявайте повече увереност. Дори да не сте на 100% на ясно какво се изисква от вас, покажете обратното. Мъжете постъпват точно така.
  2. Търсете информация без опасения и без показност. Не молете хората около вас и най-вече недоброжелателните колеги да ви съдействат. Вече има толкова неща в Интернет, че едва ли няма да намерите необходимото за поредната служебна задача. Направете организирана работата си с: https://www.office1.bg/HAN+IMPULS+%D0%91%D0%9E%D0%9A%D0%A1+%D0%A1+4+%D0%A7%D0%95%D0%9A%D0%9C%D0%95%D0%94%D0%96%D0%95%D0%A2%D0%90+%D0%A1%D0%98%D0%92-c4704-a1060140094/.
  3. В случай, че закъснявате за среща, обадете се и информирайте хората, които ви чакат. Тук обаче не забравяйте, че не бива шефа или колегите ви да узнават. Винаги могат да обърнат нещата не във ваша полза.
  4. Не показвайте прекалена емоционалност в службата. Шефовете се интересуват от резултати, а не от мисли и чувства. Дори да не ви допада поставената задача, не го споделяйте. Вижте едно голямо бюро за офис тук: http://razberi.eu/index.php/item/121-golyamo-byuro-za-ofis.
  5. Не забравяйте да напомняте за успехите си и постиженията на компанията, дължащи се на вас. Не бъдете стеснителни, работодателите бързо забравят тези неща, а и не сте само вие на „главата им“.
  6. Наметете удобно време, за да прекратите войната – това става само, в случай, че виждате, че нещата не зависят от вас и, че няма да се справите. Направете тази стъпка, когато загубите ще са минимални за вас; когато някой (шефа) ви каже, да се спрете или когато целта е постигната.
  7. Не се връщайте често в грешките, защото рискувате да зациклите. Такова поведение не се приема като самокритика, а като неспособност за справяне със задълженията.
  8. Не се извинявайте – пасивната позиция не е най-уместна. Тя говори за прекалена предпазливост и нерешителност, а работодателя може да я помисли и за некомпетентност.