Продължете към съдържанието

SEO не е мъртъв – ето защо трябва да остане на върха

  • от

Оптимизацията на търсачката постоянно се променя. По някаква причина, уебмастъри и търговци смятат, че е време да се откажат от оптимизация всеки път, когато има голяма промяна в неговата практика.

Някои от тях дори смело заявяват, че SEO е мъртъв и че вече няма нужда да го прилагат в маркетингова стратегия. Това обаче не са убедителни аргументи, поне не и толкова, че SEO, е единственият начин търсачките да знаят как да открият даден сайт. Тук изработка на онлайн магазин може да видите повече как да имате такъв.

В крайна сметка SEO съществува толкова дълго, колкото търсачките. За да оптимизира уеб сайтове и дума не може да става дали имат или не нужда.

Ето, кое е важно да помним, когато чуем реплики от подобен род, по-горе:

SEO процъфтява в момента. SEO е най-сигурният, жив и здрав подход, за да върви един сайт и да се развива добре в уеб пространството.

Защо SEO?

Харесва ли ви или не, Google е отговорен за определяне кои сайтове са „качествени“ достатъчно, за да се покажат на потребителите на търсачката. Твърде много хора се опитват да спорят с лудост за това, но това е безсмислено.

Познай какво работи.

Въпреки че Google е много потаен за точните си алгоритми, които управляват резултатите от търсенето, то уебмастъри предлагат ръководство за SEO , която казва за основите, дава съвети най-добрите практики и дори предлага чатове, където можете да задавате въпроси (и да получат отговори) със себе си в Google.

Несъгласен? Няма проблем.

Google е най-използваната търсачка.

Google има специфични критерии за определяне кои сайтове да се показват на хората.

Google ви казва за някои техники SEO, които ще са от полза за увеличаване шансовете за показване на резултати.